Обща технология на виното Т.I

Автор: Трифон Иванов

Коментари: 0

Издател Дионис
Брой страници 456
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 543 грама
Размери 24x17
ISBN 9789542921035
Баркод 9789542921035
Категории Растениевъдство, Лично стопанство, Книги

Петото издание на Технология на виното излиза в два тома - Обща технология на виното и Технология на специалните вина.
В том I - Обща технология на виното в теоретичен и приложен аспект се разглеждат процесите и технологичните схеми и линии за производство на сухи (трапезни) вина - бели, розови, червени и десертни вина.
Технологичните схеми и линии са представени по начин, който дава възможност да се възпроизвеждат както отделни процеси, така и цялостно периодичните (класическите) и непрекъснатите (поточните) линии за производството на съответните вина.
Този том обхваща изучаването на:
- гроздето като суровина за производство на вино (механичен и химичен състав на гроздето);
- материално-техническата база на винарската промишленост (винарски изби, винарски съдове, винарски машини и съоръжения);
- процесите при преработка на гроздето и третиранията на гроздовата каша и мъст с разрешени от закона физични и химични средства; - периодичните (класическите) и поточните (непрекъснатите) технологични линии за производство на бели, розови и червени сухи (трапезни) и десертни вина;
- процесите при бистренето и филтрирането на младото вино и неговото развитие и формиране;
- вторичните суровини (отпадните продукти) от винопроизводството - джибри, чепки, утайки, винен камък и винаса;
- технологиите на продуктите от вторичните суровини: алкохол (гроздова ракия и спирт), винен оцет, винена киселина, багрилни концентрати и препарати, гроздово масло, енантов етер и накрая органичен отпадък като фураж за домашните животни или брикети за отопление, с цел опазване на околната среда от замърсяване.
При написването на том 1 - Обща технология на виното - са положени усилия да се обхване цялостно развитието на винопроизводството, така че книгата да бъде ръководство за инженертехнолозите и колективите на винарските предприятия в тяхната ежедневна работа по внедряването на техническия прогрес във винарската промишленост.
Авторът

Ключови думи: Време за книга, Вдъхновение за пролет, fdd 15

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]