Издател | СофтПрес |
Брой страници | 560 |
Година на издаване | 2019 |
Корици | меки |
Език | български |
Тегло | 888 грама |
Размери | 16x23 |
ISBN | 9786191511792 |
Баркод | 9786191511792 |
Категории | Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги |
Българската традиционна кухня е пъстра плетеница от нашите обичаи, бит и религия, от географските особености на страната и многовековната история на държавата ни.
Житото и баклата на траките, домашните животни на славяните и кобилското мляко на прабългарте са поставили началото на специфичната национална кухня, обогатена през вековете със зеленчуковите култури на Америка богатите и ароматни гозби от Ориента и силното влияние на немските и френски кулинарни традиции след Освобождението.
И до днес ястията от националната ни кухня остават предпочитани за всяко поколение, защото в тях се крие онази невидима подправка на традициите, която прави вкуса неповторим.
В Българската традиционна кухня е събрано най-доброто от кулинарната ни история. Тук ще откриете:
- над 1500 рецепти, групирани по категории
- практични кулинарни техники и хитрини, които ще превърнат готвенето в удоволствие дори за начинаещите в кухнята
- любопитни факти за българските обичаи и подбрани ястия, които се приготвят за най-популярните български празници - Богоявление, Ивановден, Великден, Гергьовден, Никулден, Коледа и много други.
Ключови думи: Вечеря за двама, Великден, 6 май - Ден на храбростта, 10 август - Ден на готвача, Коледа е вкус и аромат, Вкусно с обич, Време за книга, Вкусно през зимата, Готвим с любов
Все още няма мнения за тази книга.
Напиши коментарЩе бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.
Ще бъдат изтривани мнения:
Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]